AJAX GRIJPT NAAST FELBEGEERDE JORN HEKKERT VAN FC EMMEN

Ajax lijkt naast Jorn Hekkert van FC Emmen te grijpen. Volgens

RTV Drenthe

staat de negentienjarige middenvelder in de belangstelling van de Amsterdamse club en kan hij daarnaast ook rekenen op de interesse van FC Groningen. Desondanks verkiest Hekkert een langer verblijf bij Emmen boven een zomerse transfer.

Hekkert verruilde afgelopen zomer de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles voor die van FC Emmen. Dit omdat hij naar verluidt niet goed overweg zou kunnen met Eric Whittie, de hoofd jeugdopleiding van de Overijsselse club. In Drenthe heeft de aanvallende middenvelder zich razendsnel ontwikkeld en zat hij onder waarnemend coach Marc Hegeman vorige week vrijdag tegen MVV (1-3 verlies) voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De handtekening is nog niet gezet, maar dat gaat binnen één of twee weken wel gebeuren
- Jorn Hekkert

De ontwikkeling van Hekkert is niet onopgemerkt gebleven. "Scouts vanuit heel Nederland komen voor hem naar De Oude Meerdijk en naar verluidt hengelen Ajax en ook FC Groningen al naar de aanvallende middenvelder", schrijft de regionale omroep over Hekkert, die naar eigen zeggen zijn keuze al gemaakt heeft. "De handtekening is nog niet gezet, maar dat gaat binnen één of twee weken wel gebeuren", voorspelt hij.

Lees ook:

Ajacied per direct uit selectie gezet om strop van vier miljoen euro te voorkomen

"Ik hoop echt mijn debuut te maken in de hoofdmacht", aldus Hekkert over zijn eerste doel bij Emmen, waar hij ook jeugdtrainer is. Dit sluit goed aan bij de opleiding Sport & Bewegen die hij volgt. "Ik vind het vooral heel leuk om met spelers bezig te zijn die hetzelfde nastreven als ik. Het is geweldig om die jongens beter te maken", aldus Hekkert.

2024-04-19T12:27:04Z dg43tfdfdgfd